Jaa:

  • Facebook
  • Twitter
  • AddThis

Kulttuuri

Maailman Kuvalehti 11/2012

Haukea herkkusuille

Kotimaisia järvi- ja merikaloja voi syödä hyvällä omatunnolla. Parikiloisen hauen fileet riittävät hyvään ateriaan.

Ilkka Lehdonmäki

1 kommentti »

New_Lady/IStock

WWF:n kalakampanjaa varten laaditun oppaan perusteella monia kotimaisia järvi- ja merikaloja voi syödä hyvällä omatunnolla. Sallittujen kalojen listalla on esimerkiksi hauki, jota pidetään hankalasti syötävänä sen ruotoisuuden vuoksi. Hyvin fileroidussa hauessa ei kuitenkaan ruotoja pitäisi olla.

Parikiloisen hauen fileet riittävät hyvään ateriaan. Lisäksi tarvitaan vain sipulia, puoli pulloa valkoviiniä ja sitruunaa. Sekä tietysti kermaa ja voita, koska kyseessä on perinteinen haukiresepti. Uunissa paistetun hauen kanssa maistuu mielestäni parhaiten luomusalaatti.

Viinihauki

noin kaksikiloisen hauen molemmat fileet
3-4 sipulia
suolaa
valkopippuria
noin puoli pulloa valkoviiniä
voita
pari sitruunaa
2 dl kermaa
kananmunan keltuainen

Leikkaa hauen fileet kolmeen osaan. Silppua sipulia ja levitä se hyvin voidellun uunivuoan pohjalle. Nosta fileenpalaset sipulin päälle ja laita hiukan suolaa ja reilulla kädellä pippuria. Kaada vuokaan valkoviini niin, että palat melkein peittyvät. Veistele fileiden pinnalle voinokareita. Peitä kannella tai foliolla ja paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia. Älä paista kaloja liian kypsiksi.

Nosta fileet lämpimään ja siivilöi paistinliemi. Lisää pariin desiin lientä sitruunan mehu ja 2 dl kermaa. Lopuksi lisää kananmunan keltuainen liedellä kattilassa vatkaten. Älä päästä kastiketta kiehumaan. Peitä kalanpalat kastikkeella ja tarjoile kuumana.

Tätä lisää? Tilaa Maailman Kuvalehti!

Vain muutos on pysyvää ja juuri siitä lehti kertoo: miten kehittyvässä maailmassa eletään, miten ympäristö ja ihmisoikeudet vaikuttavat arkeen, miten Suomikin muuttuu yhä monikulttuurisemmaksi. Nyt joulutarjouksena puolen vuoden lehdet, kuusi numeroa vain 19 €, määräaikainen tilaus.

Tilauslomake

Kommentit

Hauki on hyvää myös fileenä kotitekoisten hampurilaisten välissä! Suosittelen! :)

Säännöt

Kirjoita uusi kommentti

CAPTCHA
CAPTCHAn avulla pyritään estämään automatisoidut roskapostikommentit. If you cannot read Finnish, please send your comments to: comments@kepa.fi.
Kirjoita vastaus alla olevaan kenttään.