Lotek-pähkinäkasvissalaatti

Teksti: Hanna-Mari Savolainen

LyhyetRuokaAasiaKaakkois-AasiaIndonesia

Mausteet:
1 valkosipulin kynsi
1 limetinlehti
½ tl katkaraputahnaa
pieniä punaisia chilejä maun mukaan
noin 1 dl maapähkinöitä
palmusokeria ja suolaa
pieni pala tamarindia

Kasviksia, esim. tuoreita pinaatinlehtiä, kaalia, kurkkua, ituja ja tofua


Uppopaista maapähkinät kullanruskeiksi. Uppopaista myös tofukuutiot. Höyrytä pinaatinlehdet, kaali ja idut kypsiksi. Pilko kurkku pieniksi paloiksi. Liota tamarindia tilkassa lämmintä vettä kunnes hedelmäruoto irtoaa, heitä siemenet ja ruoto pois ja säästä jäljelle jäänyt neste. Murskaa morttelissa kaikki mausteet hienoksi tahnaksi. Lisää maapähkinät ja hienonna mausteiden sekaan. Lisää lopuksi tamarindin neste ja sekoita kunnes kastikkeesta tulee sopivan paksua. Tarkista suola ja sokeri. Sekoita kastike lopuksi kasvisten joukkoon ja tarjoile esimerkiksi uppopaistettujen krupuk-chipsien kanssa.
  


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!