Chimichurri-kastikkeen resepti

Teksti: Javier Cuevas

LyhyetRuokaAmerikkaLatinalainen AmerikkaEtelä-AmerikkaArgentiina

Asadon kanssa nautittava chimichurri-kastike sopii erinomaisesti muidenkin punaisten liharuokien kastikkeeksi.

Ainekset:

1 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
2 dl viinietikkaa
½ dl pikkuriikkiseksi leikeltyä sipulia
5 hienonnettua valkosipulinkynttä
¼ dl hienonnettua tuoretta persiljaa
pari teelusikallista oreganoa
teelusikallinen mustapippuria
ruokalusikallinen suolaa

Mukaan voi halutessaan lisätä myös laakerinlehtiä, jauhettua chilipippuria ja paprikajauhetta. Erityisesti valkosipuli on murskattava mahdollisimman hienoksi. Ainekset sekoitetaan pulloon tai muuhun astiaan, jota ravistellaan, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Kastike jätetään päiväksi jääkaappiin, minkä jälkeen se on valmis käytettäväksi.

Käännös: Johanna Pohjola

Kumppani-lehden 10/2006 nettilisä

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!