Tajinen resepti

Teksti: Päivi Arvonen

LyhyetKulttuuriRuokaAfrikkaPohjois-AfrikkaTunisia

Tajinen resepti: (kahdeksalle ruokailijalle)

4-5 keskikokoista perunaa

persiljanippu

sipuli

noin ½ kiloa (lampaan tai kanan) lihaa

1 rkl tomaattipyrettä

2 rkl harissaa (tulinen paprikatahna)

paprikajauhetta

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä

noin 140 g (emmental-)juustoraastetta

6 kananmunaa

paistamiseen öljyä

Perunat kuoritaan, paloitellaan ja paistetaan öljyssä. Sipulit ja persilja silputaan ja ruskistetaan nopeasti öljyssä. Pilkotut lihapalat keitetään kypsäksi. Esikypsennetyt ruoka-aineet sekoitetaan uunivuokaan, lisätään tomaattipyre ja harissa sekä paprikajauhetta, mustapippuria ja suolaa sekä oliiviöljyä maun mukaan. Kananmunat rikotaan ja sekoitetaan ruuan joukkoon. Lisätään juustoraaste ja annetaan tajinen hautua uunissa noin 225 asteessa kypsäksi (noin puoli tuntia). Nautitaan leivän kera.

 

Julkaistu Kumppani-lehdessä 5/2006

Muut Kumppani-lehden linkit


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Päivi Arvonen