Kuka sinä olet? valokuvanäyttely

"Ihmiset näkevät apinat usein hassuina eläiminä. Hassuja ne ovatkin, niiden leikkejä voisi katsella metsässä tunteja, niiden tempauksille saa nauraa. Mutta ne ovat myös paljon muuta.”

Teksti: Anni ValtonenKuva: Anne Heinonen

LyhyetTaide

Toimittaja Anne Heinonen vietti vuonna 2008 kahdeksan kuukautta eteläafrikkalaisen apinatarhan Monkeylandin valokuvaajana. Hänen tehtävänään oli ottaa kasvokuvia metsässä vapaana kulkevista kapusiiniapinoista ja identifioida ne, jotta loukkaantuneet yksilöt olisi helpompi tunnistaa ja löytää.

Monkeyland on 12-hehtaarinen aidattu metsäalue, jossa asuu yli 300 kädellistä. Eläimet ovat aikaisemmin eläneet vankeudessa: eläintarhoissa, yksityiskodeissa ja laboratorioissa.

Heinosen kuvista syntyi Kuka sinä olet? Hetkiä apinatarhan elämästä -näyttely. Kuvien rinnalla kulkevat Heinosen päiväkirjatekstit, jotka käsittelevät apinuutta, ihmisyyttä ja identiteettiä. 

anne heinonen: kuka sinä olet? hetkiä apinatarhan elämästä

7.- 19.11.2011 tampereen pääkirjasto metsossa, II krs.

avoinna ma-pe 10-20,

la 10-16. Vapaa pääsy.


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Sinimekkoinen nainen poseeraa

Anni Valtonen

Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja. Hän vastaa Maailman Kuvalehden sisällöstä: ideoinnista, juttujen tilaamisesta sekä niiden editoinnista.