Jalat rakoilla leijonien vuoksi

Walking for lions -aktivistiryhmä käveli alle kolmessa viikossa 500 kilometriä leijonien puolesta.

Namibia-Botswana. Eteläafrikkalaisen Marnus Roodbolin johtama Walking for lions -aktivistiryhmä käveli alle kolmessa viikossa 500 kilometriä Namibian Windhoekista Botswanan Ghanziin. Roodbol kertoo The Namibians -lehdessä perustaneensa ryhmän ymmärrettyään, että Afrikan leijonat todella ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon.

”Leijonasotureiksi” itseään kutsuneet aktivistit levittivät marssillaan tietoa Afrikan leijonien tilanteesta. Leijonapopulaation koko ja hyvinvointi vaihtelevat eri puolilla mannerta vaarantuneesta äärimmäisen uhanalaiseen.

Marssin osallistujat raportoivat kävelymatkastaan myös sosiaalisessa mediassa. ”En tiennyt aiemmin, miten tuskallista on kävellä, kun jaloissa on avoimia rakkoja ja uusia tulee joka päivä”, Charmaine Joubert, yksi leijonamarssin osallistujista, kuvasi tuntemuksiaan Facebookissa.

Afrikassa elää eri arvioiden mukaan noin 20 000–30 000 luonnon­varaista leijonaa. Eniten leijonia on Tansaniassa ja Keniassa. Afrikan leijonien suurin uhka on ihminen ja ihmisen harjoittama salametsästys

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!