Artikkelikuva

Elämää orjuudessa

Booker-palkintoehdokas ja Walter Scott Prize for Historical Fiction -palkinnon voittanut teos jatkaa tekijälleen tutulla linjalla.

Brittikirjailija Andrea Levyn uusin romaani Pitkä laulu kertoo orjatyttö Julyn tarinan 1800-luvun Jamaikalla.

Nuori neiti putkahtaa äidistään kesken tämän töiden, suoraan sokeriruokopellolle. Siitä alkaa elämä, jonka monet mutkat solmiutuvat yhteen orjuuden lopettavan sodan myllerrysten kanssa.

Vaikeasta aiheesta huolimatta kerronta etenee unohtamatta iloa ja hauskanpitoa. Välillä jopa farssin piirteitä saava tarina ei kuitenkaan missään vaiheessa muutu hullutteluksi.

Teos jatkaa siis kirjailijalle, jamaikalaisvanhempien lapselle, tutulla linjalla: jamaikalaisten elämän vaikeuksia ja kauneuksia kuvataan tiukalla mutta humoristisella otteella.

Pitkä laulu oli Booker-palkintoehdokas ja voitti Walter Scott Prize for Historical Fiction -palkinnon. The Washington Postin arvostelija Tayari Jones nimesi teosta arvostellessaan Levyn yhdeksi sukupolvensa parhaista historiallisen fiktion kirjoittajista.

Andrea Levy: Pitkä laulu. Suom. Kirsi Kinnunen. Into 2014.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!