Artikkelikuva

Perinteiden hedelmäsalaatti

Brasilialainen keittiö on täynnä ihmeitä. Niihin voi tutustua kirjassa Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä.

Joulua ei ole ilman jouluruokaa. Niille, joita kinkku kyllästyttää, vaihtoehtoja tarjoaa Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä. Kirjailijat David Ponté, Jamie Barber ja Lizzy Barber ovat koonneet yli sata herkullista reseptiä, jotka nojaavat kaksikon omiin kokemuksiin Cabana-ravintoloiden pitäjinä.

Lontoossa suosittu ravintolaketju keskittyy autenttiseen brasilialaiseen grilliruokaan, mutta kirja kattaa myös hedelmäiset aamupalat, katuruoan ja makeat jälkiruoat – eksoottisista cocktaileista puhumattakaan. Maistuisiko siis mangosalsa tai chilissä ja roomankuminassa marinoitu karitsa?

Brasilialainen keittiö on erilaisten perinteiden hedelmäsalaatti. Ruokakulttuurissa näkyvät paitsi portugalilaiset ja alkuperäiskansojen keittöt, myös Yhdysvaltojen ja Afrikan vaikutteet. Monikulttuurisen Brasilian keittiötä on vaikea selittää, mutta sitä kannattaa kokeilla.

David Ponte, Lizzy Barber, Jamie Barber (toim.): Brassiruokaa grillistä ja sen vierestä. Docendo 2015.

 

Tilaa Maailman Kuvalehti