YK kampanjoi kiihkoilua vastaan

YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon vastustaa ääriliikkeitä maailmalla.

Koulutus on avainasemassa suvaitsevaisuutta edistävässä kampanjassa, joka käynnistetään YK:n yleiskokouksessa syyskuun jälkipuoliskolla.
”Koulutuksen voima näkyy siinä, miten ääriliikkeet taistelevat sitä vastaan”, sanoo YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon.

Hän muistuttaa, että Pakistanissa yritettiin murhata tyttöjen koulutuksen puolustaja Malala Yousufzai, Nigeriassa on siepattu yli 200 koulutyttöä ja opiskelijat ovat olleet hyökkäysten kohteena muuallakin.

YK hyväksyy syyskuussa toimintasuunnitelman väkivaltaista kiihkoilua vastaan ja perustaa sen tueksi neuvoa-antavan paneelin eri uskontokuntien edustajista.

Kampanjaan on valittu yli sadan ehdokkaan joukosta kymmenen nuorten suunnittelemaa projektia eri puolilta maailmaa. Ne liittyvät muun muassa homofobian torjuntaan Intiassa ja Meksikossa ja vesikiistojen ratkaisuun etnisesti tulenarassa Burundissa.

Uskontojen välistä harmoniaa pyritään vahvistamaan Pakistanissa ja siirtolaisten hyväksyntää Etelä-Afrikassa. Saksassa parannetaan musliminaisten työnsaantimahdollisuuksia.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!