Kaksi afrikkalaista miestä ja suomalainen nainen esittelevät afrikkalaisia rumpuja.
Lassina Ouattara (vas.), Heta Odoumonhou ja Siaka Coulibaly esittelevät rumpuja Afrikkalaisia rytmejä, paukepiiri ja energisoivaa yhdessäoloa -tapahtumassa Kumpulan kylätilassa.
Kuva: Kulttuurikameleontit ry

Järjestötyöntekijä: ”Yhdessä tekeminen on keino lisätä yhdenvertaisuutta”

Kulttuurikameleontit ry pyrkii edistämään monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä kommunikointia taiteen avulla.

Teksti: Sinimaria HalonenKuva: Kulttuurikameleontit ry

LyhyetJärjestötoimintaKulttuuri

Kulttuurikameleontit ry pyrkii edistämään monikulttuurisuutta, kulttuurien välistä kommunikointia, yhdenvertaisuutta ja rasisminvastaista työtä taiteen avulla.

Koska Suomessa asuu yhä enemmän eri kulttuurien edustajia ja väestörakenne on muutoksessa, on tärkeää luoda mahdollisuuksia, joissa kulttuurit ja ihmiset kohtaavat, järjestön hankekoordinaattori ja puheenjohtaja Marjo-Sisko Lindstedt sanoo.

”Yhdessä tekeminen on yksi keino lisätä yhdenvertaisuutta. Aina ei välttämättä tarvita edes yhteistä kieltä, sitä varten on taide.”

Järjestö on pitänyt erilaisia musiikki- tanssi- ja taidetyöpajoja, joissa on työstetty rasisminvastaisia aiheita, järjestänyt koulutuksia ja tapahtumia sekä tukenut Kairon katulapsia ja nuoria äitejä. Yhteistyö Kairossa jatkuu edelleen nuorten äitien voimauttamisen parissa.

Viime vuonna Kulttuurikameleontit ry jalkautui kouluihin Taiteella yhdenvertaisuutta koululaisille -hankkeen kanssa.

Muun toiminnan ohessa järjestö haluaa tukea maahanmuuttajien kotoutumista työllistämällä heitä. Suurin osa työpajojen ohjaajista on Suomeen muualta muuttaneita taiteilijoita.

”On tärkeää, että vaikkapa turvapaikanhakija kokee kuuluvansa ryhmään ja pystyy ilmaisemaan itseään. Kun yksilö voi hyvin, myös yhteisö voi hyvin”, Lindstedt sanoo.