Miehet kaivamassa ojaa aavikolla Eritreassa.
Eritreassa 700 000 ihmistä kärsii tälläkin hetkellä kuivuudesta sekä puhtaan juomaveden ja ruoan puutteesta.
IStock

Kriisit, jotka maailma unohti

Avustusjärjestö listasi viime vuoden vähiten uutisoituja kriisejä ympäri maailmaa.

Teksti: Mimosa HedbergKuvatoimisto: IStock

LyhyetHätätilaRuoka ja ravitsemusPohjois-KoreaEritrea

Avustusjärjestö Caren raportti listaa kymmenen vähiten uutisoitua humanitaarista kriisiä ympäri maailmaa vuodelta 2017. Raporttia varten käytiin läpi yli 1,2 miljoonaa verkkojuttua kolmella eri kielellä.

Kärkisijalla on hieman yllättäen Pohjois-Korea, joka on kylläkin välähdellyt otsikoissa ydinuhittelunsa puolesta, mutta maan humanitaarinen hätä on jäänyt vähemmälle huomiolle. YK:n mukaan 18 miljoonan ihmisen ruokaturva on vaarantunut Pohjois-Koreassa. Kriisi koskee 70 prosenttia maan väestöstä.

Toiseksi listalla nousi viime vuoden ykkönen Eritrea, jossa 700 000 ihmistä kärsii tälläkin hetkellä kuivuudesta sekä puhtaan juomaveden ja ruoan puutteesta. Kokonaisuudessaan vuoden 2016 vähiten uutisoiduista kriiseistä seitsemän ylsi myös vuoden 2017 top10-listalle.

Kriisien saamalla mediahuomiolla on suora linkki lahjoitusten määrään.

”Me kaikki tiedämme, että yksi ainoa valokuva voi saada maailman kääntämään katseensa tiettyyn ongelmaan. Mutta näiden maiden ihmiset ovat aivan liian kaukana maailman kameroista ja mikeistä”, Caren pääsihteeri Laurie Lee muistuttaa.

Kuvassa Maailman Kuvalehden toimitussihteeri Mimosa Hedberg

Mimosa Hedberg

Kirjoittaja on Maailman Kuvalehden toimitussihteeri.