Järjestön edustajia esittelemässä toimintaansa.
Attacin edustajat Sari Lähteenmäki (vasemmalla), Jonna Kuusisto ja puheenjohtaja Eva-Liisa Raekallio esittelivät järjestön toimintaa Turun Mahdollisuuksien torilla syyskuussa.

Taloutta ihmisten ja luonnon hyväksi

Attac ry kampanjoi sellaisen maailman puolesta, jossa talouskasvua ei enää tavoitella ihmisten hyvinvoinnin kustannuksella.

Teksti: Susanna KarvinenKuva: Hanna Vaittinen

LyhyetTalous

”Länsimaissa suuren keskiluokan vauraus perustuu luonnon ja köyhempien maiden riistämiseen. Vaurautta on jaettava tasaisemmin,” sanoo Timo Kuusiola, yksi Suomen Attacin puheenjohtajista.

Attac ry:n päämääränä on edistää kestävämpää taloutta eli sellaista järjestelmää, jossa sosiaalinen ja ekologinen kestävyys sekä globaali oikeudenmukaisuus huomioidaan. Attac kampanjoi muun muassa oikeudenmukaisen verotuksen ja kauppapolitiikan puolesta.

Suomen Attac on osa maailmanlaajuista verkostoa. Järjestöön kuuluu Helsingin yliopiston oma jaosto ja eri paikkakunnilla toimivat paikallisryhmät, jotka järjestävät lukupiirejä ja illanviettoja. Attac näkyy myös eduskunnassa.

Juuri nyt Attac vetää Eurooppatiedotuksen rahoittamaa hanketta EU:n talouspolitiikan vaikutuksista kansalaisiin ja ilmastoon. Järjestö levittää tietoa ja järjestää työpajoja aiheesta.

Attacin kädenjälki näkyi myös elokuussa 2018 pidetyssä Ilmastokanava -hankkeessa, jossa se loi taidetta kauppapolitiikan ja ilmaston välisestä yhteydestä runoilija Eino Santasen kanssa.

”Kahteen suuntaan me olemme luonto. Sen ainoa osa, joka voi meidät vielä pelastaa,” kuuluvat säkeet Santasen runossa.


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Susanna Karvinen