2018-6-katsojarjesto-waterfinns.jpg
Waterfinns r.y:n työntekijät Heimo ja Lauri esittelevät toimintaansa Maailma Kylässä-festivaalilla.

Puhdasta vettä kehitysmaihin

WaterFinns ry edistää vesialan ammattitaitoa kehittyvissä ja siirtymätalouksien maissa.

Teksti: Tuomas Tiainen

LyhyetIlmastonmuutosIlmastopolitiikkaVesi ja jätehuoltoVietnam

Puhtaampi vesi, sen helpompi saatavuus ja tietoisuuden lisääminen”, luettelee WaterFinns ry:n puheenjohtaja Jarkko Karjalainen järjestön tavoitteet.

WaterFinns ry toimii vapaaehtoisvoimin. Ulkoministeriö rahoittaa 85 prosenttia hankkeiden kokonaiskustannuksista. Loput katetaan vapaaehtoistyöllä ja joukkorahoituksella.

Järjestön projekteissa keskiössä ovat vesihuolto, vesivarat, vesiympäristö, sanitaatio ja hygienia, jätevedet sekä kastelu ja maatalous.
Tärkeä osa toimintaa on siirtää osaamista järjestön konkarijäseniltä vasta-alkajille. Projekteissa nuorempi jäsen osallistuu projektisuunnitteluun ja on vastuuhenkilö toteutusvaiheen aikana.

”Haluamme auttaa nuoria suomalaisia ammattilaisia kartuttamaan kokemusta kansainvälisistä hankkeista. Hankeissamme on myös tehty monia graduja ja opinnäytetöitä ”, Karjalainen sanoo.

Hankkeet suunnitellaan paikallisten kumppanuusjärjestöjen kanssa, jotka vastaavat projektien toteutuksesta. Projektien hallinta ja seuranta tapahtuu pääosin Suomesta käsin.
Tällä hetkellä järjestöllä on meneillään kolmivuotinen hanke Lao Caissa, joka on yksi Vietnamin köyhimmistä maakunnista. Hanke sisältää vedenjakelujärjestelmien rakentamista ja kunnostamista sekä veden laadun seurantaa.


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!