Kuvia rauhanmarssilta

Stoppi vihamielisille ajatuksille!

Rauhanjärjestö Sadankomitea tekee kaikkensa, ettei vihaa normalisoitaisi.

Teksti: Tomi KristeriKuvatoimisto: Suomen Sadankomitea

LyhyetGlobaali demokratiaJärjestötRauha

”Rauhantyö Suomessa yhdistetään usein kylmän sodan aikaan. Vaikka ajat ovat muuttuneet, teemat ovat kuitenkin yhä ajankohtaisia,” sanoo Sadankomitean puheenjohtaja Kaisu Kinnunen

Järjestö painottaakin, että työ kestävän maailman rauhan eteen on yhä kesken. Siksi Sadankomitea haluaa vaikuttaa sekä päättäjiin että kansalaisiin. Rauhan ja väkivallattomuuden eetos halutaan kohdistaa etenkin nuoriin, sillä kestävä rauha rakentuu juuri yli sukupolvirajojen. Kinnunen on huolissaan vihan ja pelon lietsomisen arkipäiväistymisestä, ja siitä millainen vaikutus niillä voi olla ihmisten maailmankuvaan ja asenteisiin.

”Se että vihamieliset ajatukset ja ennakkoluulot aletaan hyväksyä normaalina voi johtaa siihen, että sanoista syntyykin tekoja”, hän varoittaa. Kinnunen näkeekin keskustelukulttuurin muuttamisen ensimmäisenä askeleena kohti rauhaa.
 


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!