Artikkelikuva
Piknik-korin ehdoton klassikko pitaleipä on helppo muokata jokaisen makuun sopivaksi.

Pitaa piknikille – Nappaa helppo resepti talteen ja suuntaa nauttimaan kesästä!

Ei kevättä ilman piknikiä! Auringosta kannattaa ottaa kaikki irti ja ulkoistaa ruokailu lähipuistoon. Mikäli takatalvi yllättää, voi viltin levittää myös parvekkeelle tai olohuoneen lattialle. Tunnelmaan pääsee hyvän soittolistan ja herkullisten syötävien kera.

Pita on piknikin klassikko, joka sopii monenlaiselle ruokailijalle muunneltavuutensa ansiosta. Pitaleipä on helppo leipoa, mutta jos laiskottaa, voi leivät ostaa valmiina ja täyttää haluamillaan täytteillä. Kun tekee kevyen sijaan mieli jotakin ruokaisaa, ovat proteiinipitoiset kikherneet hyvä täytevalinta. Herneet saavat kunnolla makua, kun ne maustaa pohjoisafrikkalaisesta keittiöstä tutulla harissatahnalla ja paahtaa uunissa kullanruskeiksi. Tulisen ystävä lusikoi ylijääneen harissan valmiiden leipien väliin.

Sitruksinen jogurttikastike tasapainottaa herneiden mausteisuutta ja tuo leipään raikkaan säväyksen. Jos leipien on tarkoitus kestää pidempi kuljetus, kannattaa kastike valmistaa vegaanisesta jogurtista.

KIKHERNEPITAT (5 ANNOSTA)

Paahdetut kikherneet:

1 prk (380g/230 g) säilykekikherneitä

2 rkl rypsiöljyä

2-3 rkl punaista harissaa

1 tl paprikajauhetta

1 tl currya

1 tl suolaa

Jogurttikastike:

1 prk (400 g) turkki-
laista jogurttia

Puolikkaan sitruunan mehu ja raastettu kuori

suurehkoa valko-
sipulinkynttä

1 rkl yrttisekoitusta

1,5 tl suolaa

1 tl sitruunapippuria

Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy, harissa ja mausteet. Lisää kikherneet. Sekoita ja kumoa leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paahda 200 asteessa noin 15 min ajan. Anna jäähtyä.

Sekoita jogurttiin hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet. Purista joukkoon sitruunan mehu sekä raastettu kuori ja sekoita hyvin. Anna tekeytyä noin puoli tuntia kylmässä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Lämmitä pitaleipiä uunissa 200 asteessa noin 5 min. Jos haluat pehmeämmän kuoren, kostuta leivät kevyesti ennen lämmitystä.

Jogurttikastikkeen ja kikherneiden kylkeen sopivat monet maut. Täytä lämmitetty pitaleipä  vaikkapa salaatinlehdillä, punasipulilla, oliiveilla, avokadolla, hummuksella, fetalla, halloumilla tai paistetuilla kasviksilla.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!