
Kumpi määrää tulevaisuuden suunnan: ihminen vai tekoäly?
Onko syytä iloita internetin ja kännyköiden leviämisestä köyhimpiinkin yhteisöihin, jos se vain vahvistaa muutaman jättiyhtiön liiketoimintaa?
Onko syytä iloita internetin ja kännyköiden leviämisestä köyhimpiinkin yhteisöihin, jos se vain vahvistaa muutaman jättiyhtiön liiketoimintaa?
Köyhimmissä maissa internet on harvojen ulottuvilla.
Laura Kankaalan mielestä tietoturva kuuluu kaikille. Hän pyrkii kansantajuistamaan alaansa liittyviä asioita Turvakäräjät-podcastissa ja auttaa vapaaehtoisena KyberVPK:ssa.
Päästöjä aiheuttaa kasvava energian ja materiaalien tarve. Toisaalta tietotekniikka voi myös vähentää päästöjä.
Omassa elämässäni teknologia on viimeksi pohdituttanut lähinnä digikuilun vinkkelistä, Anni Valtonen kirjoittaa.
Sujan Klawal haluaa asua Euroopassa. Portugali on tehnyt hänelle tarjouksen: seitsemän vuotta vadelmien keruuta ja hän saa palkaksi EU:n passsin.
Maailman terveysjärjestö WHO pyrkii estämään tarttuvien tautien leviämistä. Viimeistään koronavirus on tehnyt selväksi, että globaali terveys vaatii yhteistyötä. Epidemia haastaa monia terveyspolitiikan itsestäänselvyyksiä.
Mandariinikiina on puhutuin äidinkieli, mutta englannilla on maailmankielenä ylivoimainen asema.
Tutkimukset ja tulevaisuusskenaariot vakuuttavat, että monikielisyys on voimavara ja tärkeä tulevaisuustaito. Miksi sitten puhumme Helsingin kielikartan muutoksesta niin huolestuneina?
Suuret katastrofit ylittävät uutiskynnyksen toisin kuin pitkäkestoisemmat kriisit”, WWF Suomen yksityisvarainhankinnan johtaja Tarja Hakala sanoo.