
Maailman naisilla on selvästi miehiä vähemmän puhelimia
Erityisen räikeä ero on matalan ja keskitulotason maissa.
Erityisen räikeä ero on matalan ja keskitulotason maissa.
Kun luomme teknologiaa ja tekoälyä eriarvoisessa maailmassa, saatamme vahingossa siirtää nykyisen epätasa-arvon tulevien sukupolvien ongelmaksi.
Uutta Me Naiset -radiokanavaa on kritisoitu liian yksipuolisesta naiskuvasta. Millainen vastuu mediatalolla on moninaisuuden edistämisessä, kysyy tohtorikoulutettava Martta Kaskinen.
Vastikään piispaksi valittu Mari Leppänen kasvoi herätysliikkeen konservatiivisessa maailmassa, mutta sanoo kulkeneensa polun avaraan kristillisyyteen. Millaisena hän näkee kirkon roolin nyky-yhteiskunnassa, jossa siltä vaaditaan sekä uudistumista että perinteiden vaalimista?
Omassa elämässäni teknologia on viimeksi pohdituttanut lähinnä digikuilun vinkkelistä, Anni Valtonen kirjoittaa.
Moni nainen vieroksuu miehistä teknologia-alaa. Niin tekivät myös Ekaterina, Esmée ja Johanna, kunnes he päättivät tunnustella, mitä teknologiamaailma voisi heille tarjota.
Kristiina Markkasen kirja ei uhriuta 15-vuotiaana ihmiskaupan uhriksi päätynyttä Itohan Okundayeta, vaikka kertookin raskaista kokemuksista.
Luokanopettajaksi opiskeleva Elina Yao toimii Helsingin yliopiston Students of Colour -järjestössä. Se tarjoaa vertaistukea etnisiin ja näkyviin vähemmistöihin kuuluville opiskelijoille ja tuo esiin yliopistossa tapahtuvaa syrjintää.
17-vuotias Zahra Karimy rakastaa nousta barrikadeille hyvän puolesta. Kesällä hän huudatti tuhatpäistä joukkoa Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksessa.
Sasha Huber piirsi ystävästään Tania Nathanista kuvan, joka päätyi runokirjan kansikuvaksi. Nathan puolestaan omisti Huberille runon.