• 27.2.2024

    ”Meidän, joilla on varaa, pitää tehdä ihan kaikkemme sen eteen, että maapallo pelastuu” – Kolme ilmastonmuutosta vastaan taistelevaa kertoo, miten he tekevät työtään

    Ilmastokriisin torjumiseksi voi tehdä työtä monella tavalla. Kirjailija-toimittaja Monni Himari, aktivisti Annamaija Hakama ja vastuullisuusvaikuttaja Niklas Kaskeala kertovat tapansa. Kaikki he uskovat esimerkin voimaan.

  • 24.8.2023

    ”Jos huudat n-sanaa Brasiliassa, päädyt vankilaan” 

    Poriin asettunut jalkapalloilija Jefferson Pires ei ainoastaan halua tukea piskuista Musan Salama -jalkapalloseuraa, vaan päivät täyttyvät myös vastaanottokeskuksissa pidettävistä luennoista. Niiden myötä hän haluaa auttaa muualta tulevia elämään parasta mahdollista elämää Suomessa.

  • 17.6.2023

    ”Tähtään siihen, että olisin joka päivä pikkuisen väärässä ja voisin oppia jotain uutta” 

    Omalle seurakunnalle saarnaaminen tai pelkkä hyvien eleiden tekeminen ei pelasta maailmaa, uskoo kansalaisaktivisti ja tietokirjailija Risto Isomäki. Mustavalkoisuuden sijaan nyt tarvitaan siltojen rakentamista hyvin eri tavoin ajattelevien ihmisten välille.

  • 12.8.2022

    ”Minun ei tarvitse kertoa elämäntarinaani kaikille”

    Omien rajojen vetäminen on aktivistina jaksamisen ehto, sanoo Javiera Marchant Aedo. Se on vaatinut vuosien opettelua, terapiaa ja sääntöjen laatimista.

  • 9.6.2022

    Etelän nuoret ilmastoaktivistit näyttävät mallia – metsien istutusta, roskien keruuta ja kansainvälisiä kokouksia

    Maailman nuoret eivät ole vastuussa ilmastokriisistä. Sen seurauksista eniten kärsivien maiden nuoret ovat kuitenkin luonnonsuojelun suunnannäyttäjiä.

  • 1.6.2022

    Indonesia hyväksyi lain, joka kieltää pakkoavioliitot ja seksuaalisen häirinnän: ”Tämä on uuden sivilisaation alku, jonka luomme yhdessä”

    Indonesiassa hyväksyttiin huhtikuun puolivälissä kauan odotettu laki, joka kriminalisoi ensimmäistä kertaa maassa yhdeksän eri seksuaalisen väkivallan muotoa. Kansalaisyhteiskunnan toimijat olivat iloisia lain hyväksymisestä.

  • 18.5.2022

    Ihmisoikeusaktivisti Kumi Naidoo löytää valoa synkkyyden keskeltä – Asiat ovat nyt riittävän huonosti, jotta riittävä määrä ihmisiä on huolissaan

    Oman tyttären huoli herätti Kumi Naidoon ilmastokriisiin. Pitkän linjan ihmisoikeusaktivisti etsii kuumeisesti toivon tekoja ihmiskunnan pelastamiseksi.

  • 9.5.2022

    ”Haluammeko olla Kiinan kanssa viimeisiä maailman kolkkia, joissa turkistarhausta jatketaan?”

    Lihansyöntiä voitaisiin vähentää lainsäädännöllä ja lemmikkieläinten haitallinen jalostus pitäisi lopettaa. Suomessa turkiseläinten olosuhteet eivät ole merkittävästi muita maita paremmat, kertoo Animalian kampanjavastaava Tiina Ollila. Olilla vastaa eläinten oikeuksia koskeviin väitteisiin.

  • 9.5.2022

    Kamppailu oikeudenmukaisuuden puolesta yhdistää ryhmittymiä Berliinissä: ”Solidaarisuus ei ole nollasummapeli, jossa yhden tukeminen on automaattisesti pois joltain toiselta”

    Berliinissä ukrainalaiset ovat verkostoituneet ja toimivat yhdessä muiden ryhmittymien kanssa. Ryhmittymät ovat muun muassa ajaneet inhimillistä pakolaispolitiikkaa ja vastustaneet miehitystä kaikkialla maailmassa. Berliinin ruohonjuuritason toimijat osoittavat, että solidaarisuuden rajallisuus on myytti.

  • 20.4.2022

    Missä menee planeettamme rajat? – Maailma kylässä -festivaali juhlistaa planeettaame toukokuussa kotona ja kaupungilla

    Maailman rytmejä ja globaaleja kysymyksiä. Tänä vuonna Maailma kylässä -festivaali järjestetään osittain livenä. Hybridifestivaali tarjoaa ohjelmaa teemalla Planeettamme rajat 23.–29.5.