• 10.6.2021

  Elokuvantekijä Mario Rizzi: ”Tulin videotaitelijaksi Suomessa, kun laitoin ihmiset laulamaan Hämähämähäkkiä”

  Helsinki Biennaalissa esittäytyvä italialaissyntyinen elokuvantekijä Mario Rizzi on kasvanut taiteilijaksi kotimaansa ulkopuolella - myös Suomessa. Hänen työskentelytapansa on heittäytyä elämään arkea kuvattaviensa kanssa.

 • 31.12.2020

  Kolumbian Medellínissä laukaukset vaihtuivat hiphopiin

  La Comuna 13 oli vuosikausia yksi Kolumbian huumesodan väkivaltaisista näyttämöistä. Kaupunkisuunnittelun ansiosta alueella eletään rauhallisempia aikoja ja sinne ovat löytäneet myös turistit. Arkea helpottavat erityisesti liukuportaat ja vuorihissi.

 • 30.11.2020

  Interkult Kassandra yhdistää ihmisiä taiteen voimalla

  Yhdistys järjestää toimintaa muun muassa vastaanottokeskuksissa, joissa maahanmuuttajataustaiset ohjaajat kertovat kokemuksistaan taiteen opettamisen ohella.

 • 15.10.2020

  Sasha Huberin ja Tania Nathanin taide kumpuaa epäoikeudenmukaisuudesta

  Sasha Huber piirsi ystävästään Tania Nathanista kuvan, joka päätyi runokirjan kansikuvaksi. Nathan puolestaan omisti Huberille runon.

 • 9.10.2020

  Museot ylläpitävät valkoisen ylivallan tarinaa

  Black Lives Matter -liike on nostanut orjuuden ja siirtomaahistorian perinnön tapetille Euroopassa. Mitä se tarkoittaa museoissa?

 • 10.9.2020

  Essee: Voiko sisustamisessa olla kyse soidinmenoista?

  Kun asettelen sohvatyynyjäni mahdollisimman harmoniseen asetelmaan ennen kuin mielitiettyni saapuu kylään, miten se eroaa kiimaisen lavastajalinnun touhuista, kysyy Silvia Hosseini.

 • 22.6.2020

  Addiksen uusi aika: Afrikan Brysselissä taidekahvilat ja kulttuuri kukoistavat

  Hallitsijan kritisoimisesta ei enää joudu vankilaan, ja ulkomaille paenneet etiopialaiset palaavat synnyinmaahansa. Addis Abebassa totutellaan uudenlaiseen vapauteen ja availlaan hipsterikahviloita. Nyt on uudenlaisen toivon aika.

 • 4.6.2020

  Tuure ja Manuela: "Hyvä luontosuhde maadoittaa"

  Taiteilijapariskunta Manuela Bosco, 37, ja Tuure Kilpeläinen, 49, nauttivat ajastaan ”ihan landella”. He myös uskovat, että korona muuttaa asioiden tärkeysjärjestystä.

 • 29.5.2020

  Yhdysvaltalainen graffititaiteilija Nery Cividanis: "Jengit pitävät erottelua yllä jopa katutaiteessa"

  Etnisten rajojen tiukasti jakamassa Los Angelesissa julkista taidetta tehdään ja pyritään kontrolloimaan erilaisin intressein. Tasapainon löytäminen ei ole helppoa.

 • 2.3.2020

  Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän jättää kotinsa?

  Vastausta kysymykseen pohditaan Helinä Rautavaaran museon valokuvanäyttelyssä Lähteneet.

Tilaa Maailman Kuvalehti