• 10.11.2023

    Gazan uutiset menivät tunteisiini ja se ei tee minusta huonoa tutkijaa

    Kriittisen tutkimuksen perusperiaatteena on tehdä valtasuhteita näkyväksi. Tällöin on puhuttava tilanteesta oikein käsittein, vaikka ne vaikuttaisivatkin joidenkin mielestä kantaaottavilta. Neutraaliksi puettu ulkopuolisuus ei ole hyvää tutkimusta, kirjoittaa tutkijatohtori Tiina Järvi kolumnissaan.

  • 16.8.2023

    Tutkimus: Auttaminen on osa ihmisyyttä

    Tulos osoitti, että lähes 80 prosenttia avunpyynnöistä toteutettiin kulttuurista riippumatta.

  • 3.10.2022

    Kemialliset saasteet uhkaavat tropiikin eläinlajeja: ”Myrkytämme eläimiä tietoisesti”

    Kemialliset saasteet heikentävät eläimien kuntoa ja hedelmällisyyttä. Tutkimuksessa selvisi, että saasteet uhkaavat tropiikin nisäkkäitä yhä enemmän.

  • 25.5.2022

    Ilmansaasteet vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta: ”Näitä saasteita löytyy yleisesti ilmasta, jota monet ihmiset hengittävät päivittäin”

    Yleiset ilman epäpuhtaudet reagoivat kukkaisten tuoksujen kanssa ja vähentävät pölytystä, selviää tutkimuksesta. Tutkijat ovat huolissaan tuloksista, jotka osoittavat, että ilmansaasteilla on vaikutusta ekosysteemeihin, joista ihmiset ovat riippuvaisia.

  • 27.4.2022

    Kalatutkimus tuo yhteen tutkijat ja alkuperäiskansat

    Kanadalaisessa tutkimuksessa halutaan yhdistää länsimainen tiede ja alkuperäiskansojen tieto. Osapuolet toi yhteen halu ymmärtää hupenevia kalakantoja.

  • 8.11.2021

    Joka kolmas puulaji uhkaa kadota

    Viisi vuotta kestäneessä tutkimuksessa selvisi, että 20 000 puulajia uhkaa kadota maapallolta. Ihmisen toiminnan seurauksena sukupuutto uhkaa myös tammea.