Brasilialaisia ruokareseptejä

Feijoadan resepti:

1,5 l mustia papuja

1 kg savupotkaa

1/2 kg arinamakkaraa

3 laakerinlehteä

5 isoa valkosipulinkynttä

2 rkl suolaa

1 rkl mustapippuria

2 tl jauhettua korianteria

vettä liottamiseen ja keittämiseen

Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja jätä sen jälkeen ne yön yli likoamaan kattilaan. Kaada aamulla liotusvesi pois ja uutta vettä tilalle ( n 2-3 l tai niin että pavut peittyvät kunnolla) Heitä laakerinlehdet joukkoon ja kiehauta. Keitä pavut ohjeen mukaan.

Lisää illalla kiekoiksi sahattu savupotka ja viipaloitu arinamakkara joukkoon ja keitä pari-kolme tuntia lisää hiljaisella lämmöllä. Jos feijoada tuntuu liian paksulta (ts. alkaa ottaa pohjaan kiinni, lisää vettä).

Kuori ja purista valkosipulinkynnet huhmareeseen, sekoita joukkoon suola, korianteri ja mustapippuri ja hiero ne huhmareessa tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna paistinpannu ja paahda maustetahnaa kuivalla pannulla mutta älä polta kiinni. Sekoita mausteseos pataan ja ja anna hautua vielä puolisen tuntia.

Nosta savupotkat kattilasta ja erottele luut ja nahat lihoista. Laita lihat takaisin. Tarjoa riisin ja farinhan kera. Voit myös tarjota appelsiininlohkoja feijoadan lisäkkeenä ta jälkiruokana.

Brasilialainen riisi (4:lle)

3 dl jasminriisiä

3 rkl öljyä

6 dl kiehuvaa vettä

(suolaa)

Kuumenna öljyä kattilassa. Lisää riisi, freesaa niin kauan että riisi alkaa muuttua taas valkoiseksi, (ensin siitä tulee läpikuultavaa). Lisää kiehuva vesi ja keitä n. 5 min. Ota levy pois päältä ja anna lopun nesteen imeytyä kannen alla.

Farinha

2 dl maniokkijauhoja (korppujauhotkin käyvät, jos et löydä maniokkijauhoja)

1 pieni sipuli

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioksi. Paahda sipulia kuivassa pannussa. (Voit myös käyttää vähän rasvaa.) Lisää korppujauhot ja paahda lisää. Vaihtelun vuoksi voit lisätä 1/2 dl rusinoita joukkoon.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!