Raportti: Miesten ympärileikkaus vähentää hiv-riskiä

YK:n alaiset terveysjärjestöt ovat tehneet suosituksen miesten ympärileikkauksista maissa, joissa tartuntariski on merkittävä.

Teksti: Pia Laine

KehitysyhteistyöMiehetTerveysAfrikkaEteläinen Afrikka

Miesten ympärileikkaus vähentää hiv:n tartuntariskiä niin merkittävästi, että YK:n alaiset Maailman terveysjärjestö WHO ja UNAIDS päätyivät maaliskuussa suosittelemaan toimenpidettä maissa, joissa hiv-tartunnat ovat yleisiä. Suositus perustuu kolmeen laajaan seuranta


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Pia Laine profiilikuva oranssilla taustalla

Pia Laine

Pia Laine on Maailman Kuvalehden toimittaja. Hän kirjoittaa, editoi ja kuvatoimittaa.