Turun kirjakahvilan seitankinkku

Vehnägluteenista valmistetusta seitanista voi tehdä myös joulukinkun.

Teksti: Silja YlitaloKuva: SavanyKuvatoimisto: IStock

LyhyetRuoka

Kuivat aineet:

  • 4 dl vehnägluteenia
  • 1/2 dl kikhernejauhoja
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • grillausmaustetta, inkivääriä, neilikkaa tai esim. oluthiivahiutaleita maun mukaan

Kosteat aineet (sekoita sauvasekoittimella):

  • 2-3 dl vettä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 150 g tofua
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl sinappia
  • 1-3 murskattua valkosipulinkynttä

Kuivat aineet ja kosteat aineet sekoitetaan aluksi keskenään ja sen jälkeen toistensa kanssa.

Seitan-taikina muotoillaan ja paistetaan uunissa 175 asteessa noin 1 h 15 minuuttia. Jäähtyneelle seitankinkulle loihditaan sinappihuntu.


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!