Hämähäkki kiipes langalle

Argentiinalaistaiteilija Tomás Saraceno hahmottaa universumin rakennetta hämähäkinseitin avulla.

Teksti: Anni ValtonenKuva: Tomás Saraceno

LyhyetKulttuuriTaideArgentiina

Argentiinalainen Tomás Saraceno (s. 1973) on taiteilija ja arkkitehti, joka on tykästynyt erityisesti luonnontieteisiin.

Hän on ripustanut Helsingin Taidehalliin kolmiulotteisen hämähäkinseitin, jonka mallintaminen kesti kaksi vuotta. Verkon rakenteluun taiteilijaa ajoi idea, että se voisi olla tapa havainnollistaa universumin rakennetta.

Verkon kulloiseenkin ripustukseen menee kymmenpäiseltä joukolta viikko.

Tomás Saraceno: 14 Billions (Working Title)

3. lokakuuta saakka Helsingin taidehallissa (Nervanderinkatu 3)

Ti-pe 11-18, la -su 11-17.


Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!

Kuvassa Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen

Anni Valtonen

Anni Valtonen on Maailman Kuvalehden päätoimittaja. Hän vastaa Maailman Kuvalehden sisällöstä: ideoinnista, juttujen tilaamisesta sekä niiden editoinnista.