Fossiilisia tuetaan ilmastoa enemmän

Fossiilisten polttoaineiden tuki oli vuonna 2011 moninkertainen ilmastorahoitukseen verrattuna.

Ympäristö. Fossiilisia polttoaineita tuettiin kehitysmaiden kuluttajille vuonna 2011 lähes 400 miljardilla Yhdysvaltain dollarilla. Ilmasto­rahoitus samoille maille oli yhteensä keskimäärin viisi miljardia dollaria vuodessa, kerrotaan tuoreessa ODI:n raportissa.

Kehitysmaissa tuettiin siis fossiilisia polttoaineita 75-kertaisesti maiden saamaan ilmastorahoitukseen nähden.

Kehitysmaat tarvitsisivat ilmastonmuutoksen torjuntaan YK:n mukaan 2030-luvulla vuosittain jopa 300 miljardia dollaria. Kööpenhaminan ilmastosopimuksen mukaan kehittyneiden maiden tulee nostaa vuosittaista ilmastorahoitustaan kehitysmaille 100 miljardiin dollariin vuodesta 2020 lähtien.

Kehitysmaiden listan kärjessä niin fossiilisten polttoaineiden kuin ilmastotukienkin suhteen ovat samat viisi maata: Kiina, Egypti, Intia, Indonesia ja Meksiko.

ODI:n raportti kehottaa kehittyneitä maita vähentämään päästöjä ja auttamaan kehitysmaita niiden vähentämisessä.

ODI on Britannian johtava kehitys- ja humanitaaristen aiheiden ajatushautomo.

Nyt kun olet täällä...

... meillä on pieni pyyntö. Olemme laittaneet kaikki juttumme ilmaiseksi verkkoon, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan korkealuokkaisesta journalismista. Lisätulot auttaisivat meitä kuitenkin tekemään entistä parempaa lehteä. Pyydämmekin, että tilaisit Maailman Kuvalehden printtiversion. Lehti on edullinen, ja samalla tuet tärkeää työtä oikeudenmukaisen maailman puolesta. Jos printti ahdistaa siksi, että maksullinen lehti on aina pakko lukea kannesta kanteen tai että sen takia pitää kaataa puita, laita läpykkä kiertoon mahdollisimman monelle ystävälle, sukulaiselle, tuntemattomalle. Pidemmittä puheitta, siirry tilaussivulle. Kiitos!