
Abiliksen Sari Loijas: "Vammaiset ihmiset ovat itse oman elämänsä parhaita asiantuntijoita"
Kehitysmaissa vammaisia ihmisiä tukevan Abiliksen Sari Loijas haluaa vammaisten voivan itse päättää elämästään.
Kehitysmaissa vammaisia ihmisiä tukevan Abiliksen Sari Loijas haluaa vammaisten voivan itse päättää elämästään.
Teknologiasta on lähihistoriassa haettu apua maailman köyhien alueiden ongelmiin lukuisissa hankkeissa. Niiden perisyntinä on ollut liika usko laitteiden voimaan ja paikallisten tarpeiden huomiotta jättäminen. Onko epäonnistumisista otettu opiksi?
Alemnew Sheferaw Asrese tutustui tietokoneisiin ensimmäisen kerran 18-vuotiaana. Opintie vei Etiopiasta Italian kautta Suomeen. Nyt Asrese viimeistelee tietotekniikan alan väitöskirjaa.
Projektit ovat keskittyneet Moamin kylään, jossa on kunnostettu koulu ja rakennettu kaivo.
Moni nainen vieroksuu miehistä teknologia-alaa. Niin tekivät myös Ekaterina, Esmée ja Johanna, kunnes he päättivät tunnustella, mitä teknologiamaailma voisi heille tarjota.
Yhdistys järjestää toimintaa muun muassa vastaanottokeskuksissa, joissa maahanmuuttajataustaiset ohjaajat kertovat kokemuksistaan taiteen opettamisen ohella.
Luokanopettajaksi opiskeleva Elina Yao toimii Helsingin yliopiston Students of Colour -järjestössä. Se tarjoaa vertaistukea etnisiin ja näkyviin vähemmistöihin kuuluville opiskelijoille ja tuo esiin yliopistossa tapahtuvaa syrjintää.
17-vuotias Zahra Karimy rakastaa nousta barrikadeille hyvän puolesta. Kesällä hän huudatti tuhatpäistä joukkoa Helsingin Black Lives Matter -mielenosoituksessa.
Akunna Onwen suunnittelee Rauhankasvatusinstituutissa antirasistisia koulutuksia kasvatus- ja opetustyöntekijöille.
Partiossa tytöt oppivat käyttämään omaa ääntään ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, kertoo miljoonia tyttöjä maailmanlaajuisesti edustavan järjestön puheenjohtajaksi kesällä valittu Heidi Jokinen.