
Afrikan viimeinen siirtomaa on ja pysyy: "Monille olisi parempi kuolla kuin elää tätä elämää”
Menna Lehbib syntyi pakolaisleirillä Algerian aavikolla. Hän on omistanut elämänsä kotimaalleen Länsi-Saharalle – vaikkei ole siellä koskaan käynyt.
Menna Lehbib syntyi pakolaisleirillä Algerian aavikolla. Hän on omistanut elämänsä kotimaalleen Länsi-Saharalle – vaikkei ole siellä koskaan käynyt.
Joiulla kerrotaan asioita, tullaan lähelle sukua ja liitetään ihmisiä paikkoihin. Harvinaistunut perinteinen joiku on nyt hiljalleen elpymässä. Maailman Kuvalehti tapasi saamelaisia Inarissa.
Suohpanterror on noussut nopeasti suosituksi taiteilijaryhmäksi. Yhteisö koostuu saamelaisnuorista, jotka eivät häpeä kulttuuriaan, vaan puolustavat äänekkäästi vähemmistöjen oikeuksia.
Yksi suohpanterroristeista astui esiin Maailman Kuvalehden pyynnöstä, tosin kasvot peitettyinä.
Seuraavat kaksi vuotta tulemme olemaan arktisen politiikan keskiössä: Suomesta tulee 11. toukokuuta Arktisen neuvoston puheenjohtaja.
Ensin meni tyttöystävä ja asunto, sitten työpaikka. Nyt Marcus Moore on yksi New Yorkin 75 000 kodittomasta. Taivasta hipovat asuntojen hinnat ovat nostaneet kodittomien määrän äärimmilleen.
Ghanan vanhoista orjalinnoista laivattiin aikoinaan miljoonia mustia orjiksi Amerikkaan.
Öljyntuotantoalueen lakkoilevista työläisistä juttua tehnyt Zhanar Kassymbekova leimattiin ääriainekseksi. Toimittajan työ oli viedä häneltä koko terveyden.
Kalavale-teos tuo esiin sen kaupallisen koneiston, jonka vuoksi kalakannat hupenevat maailman meristä. Samasta syystä länsiafrikkalainen kalastaja myy turistirihkamaa Barcelonan kaduilla.
Vanha papparainen laahaa jalkojaan eteenpäin. Hän istahtaa maahan uupuneena ja laskee kävelykepin viereensä. Ollaan etelämosambikilaisessa pienessä kylässä, Catinessa.
Eurooppalaisten liika- ja salakalastus Afrikan merillä vie paikallisilta kalastajilta
elinkeinon ja ajaa heitä uuden työn perässä Eurooppaan. Kalat vähenevät,
kun kalakannat eivät pysty enää uusiutumaan. Onko tässä mitään järkeä?