• 3.3.2021

  Kenian varjopandemia: teiniraskaudet lisääntyneet

  Köyhyys ja koulujen sulkeutuminen ovat ajaneet monet maan teinityöt prostituutioon.

 • 15.12.2020

  Kenian startupit eivät kehittele viininmaistelu­sovelluksia, vaan ratkovat yhteiskunnallisia ongelmia

  Kenia mainitaan usein teknologian huippumaana Afrikassa, mutta se ei ole koko totuus. Suuri osa ihmisistä elää yhä teknologian ulottumattomissa. Juuri heitä tarvittaisiin löytämään ratkaisuja maan suurimpiin ongelmiin.

 • 4.2.2020

  Hyväntekijyys ja kolonialismin taakka

  Tarina kehitysmaissa avustustyötä tekevästä valkoisesta pelastajasta on yhä suosittu aihe mediassa. Oikeasti vapaaehtoisturismi tukee harvoin kestävää kehitystä, kirjoittaa tohtorikoulutettava Martta Kaskinen AntroBlogin uutiskommentissa.

 • 13.2.2019

  ”Joka päivä vähintään yksi homo joutuu kiristyksen uhriksi Keniassa”

  Juristi Njeri Gateru hakee Kenian tuomioistuimelta muutosta syrjivään lainsäädäntöön. Niin kauan kuin homoseksuaalisuus on laitonta, sateenkaariväestöä on helppo syrjiä ja kiristää.

 • 21.6.2018

  Herkkänahkaiset jättiläiset

  Valokuvaaja Sami Mannerheimo ihastui elefantteihin vuosia sitten. Hän matkusti Nairobin kansallispuistossa sijaitsevaan elefanttien orpokotiin tapaamaan omaa kumminorsuaan Ngilaita. Visiitti osoitti kuvaajalle, kuinka viisaita ja herkkiä eläimiä elefantit ovat.

 • 27.3.2018

  Kirjoittaja matkusti Keniaan maasaiden luo – tällainen päiväkirja syntyi

  Näytelmäkirjailija matkusti Kenian syrjäseuduille seuraamaan maasaiden elämää tuliaisinaan viskiä, kuivattua poronlihaa ja lakkahilloa. Hän oppi jotain sitkeydestä, sateen tärkeydestä, perinteistä – ja omasta länsimaalaisuudestaan.

 • 27.2.2018

  Norsujen orpokoti Keniassa pelastaa norsuvauvoja nälkäkuolemalta

  Suurin osa norsupoikasista on menettänyt vanhempansa salametsästäjien luoteihin tai ansoihin. Salametsästäjät tappavat vuosittain noin 20 000 norsua.

 • 1.2.2018

  Hyväntekeväisyydestä jälleenmyytäväksi – käytetyn vaatteen kauppa on iso bisnes Afrikassa

  Viemme vaatteemme keräykseen ja ajattelemme tekevämme oikein. Kyllä - mutta asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen. Käytetyt vaatteet ovat bisnes, jossa voitot valuvat kehitysmaiden ulkopuolelle ja paikallinen tekstiiliteollisuus kärsii. Moni Itä-Afrikan maa harkitsee jo käytettyjen vaatteiden tuontikieltoa.

 • 23.1.2018

  Kaatopaikan kingi

  Mn´gáro Mtaani -liike on vaatettanut tuhansia ihmisiä Nairobin Korogochon slummissa.

 • 1.12.2017

  Toivon ja unohduksen takamailla

  Kakuman pakolaisleiri Keniassa on monelle kotinsa jättäneelle ensimmäinen askel kohti turvaa ja vapautta. Hyvin useille se jää myös pakomatkan viimeiseksi askeleeksi, sillä vain murto-osa leiriin saapuvista saa asuinpaikan Keniasta tai muista maista.

Tilaa Maailman Kuvalehti