• 14.4.2021

  Ryöstösaaliita palautetaan nyt eurooppalaismuseoista koteihinsa: ”Ei ole oikein pitää hallussa esinettä, joka on hankittu erittäin moraalittomalla tavalla”

  Skotlantilainen yliopisto ilmoitti maaliskuussa palauttavansa Nigerialle veistoksen, joka kuuluu afrikkalaistaiteen arvokkaimpiin kokonaisuuksiin. Tänä vuonna myös Suomen Kansallismuseo palauttaa runsaat 2000 saamelaisesinettä saamelaisyhteisölle.

 • 26.1.2021

  Ihmisoikeusaktivisti Itohan Okundaye valittu ensimmäiseen kansainväliseen ihmiskaupasta selviytyneiden valtuustoon

  Okundaye tunnetaan Suomessa ihmiskaupan vastaisen kampanjan kasvoina. Nyt hänet on valittu osaksi valtuustoa, joka avustaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä ihmiskaupan ehkäisemisessä.

 • 30.11.2020

  Nimeni on Itohan -kirja antaa äänen ihmiskaupan uhrille

  Kristiina Markkasen kirja ei uhriuta 15-vuotiaana ihmiskaupan uhriksi päätynyttä Itohan Okundayeta, vaikka kertookin raskaista kokemuksista.

 • 23.10.2020

  Helsinkiläisen sekatavarakaupan yhteydessä toimiva seurakunta on monille koti kaukana kotoa

  Kannelmäessä kokoontuu joka sunnuntai seurakunta, johon kuuluu pääasiassa nigerialaistaustaisia perheitä. Kristillinen yhteisö on kuin suuri perhe, jossa ihmiset kutsuvat toisiaan veljiksi ja sisariksi.

 • 18.3.2019

  Politiikan supervaalikevät ulottuu yli Suomen ja Euroopan

  Thaimaassa pidetään tänä vuonna ensimmäiset vaalit sitten vuoden 2014 sotilasvallankaappauksen. Intian parlamenttivaalit kestävät yli kuukauden.

 • 14.2.2019

  Afrikkalaistaide palaa juurilleen

  Nigeriaan perustettava museo tulee esittelemään Euroopan huippumuseoista tuttuja taideaarteita.

 • 14.2.2019

  Nuoria tarvitaan – ainakin jos tavoitteena on maailmanrauha

  Nuorten voimavarat jäävät vielä paljolti hyödyntämättä rauhantyössä. YK:ssa asti on havahduttu siihen, ettei nuorisoa kannata nähdä pelkkänä turvallisuusuhkana.

 • 29.10.2018

  ”Ihmiskaupasta voidaan päästä eroon”

  Yhteiskuntatieteilijä Anna Kuokkanen, 39, toimii sukupuolten tasa-arvoa kehitysmaissa edistävän FinnWID -järjestön hankekoordinaattorina. Nyt hän vastaa Maailman Kuvalehden väittämiin.

 • 26.9.2018

  ”Jos Afrikassa onnistuu hoitamaan liikeasiansa hyvin, voi tehdä paljon suurempaa voittoa kuin Suomessa"

  Afrikan talouskasvu tarjoaa myös suomalaisyrityksille mahdollisuuksia menestykseen. Nigeriassa pikalainoja myyvä Juulia Laakso, 28, päätti luoda uransa alusta asti Afrikasta.

 • 6.9.2018

  Lapsettomuuden häpeän kantaa nainen

  Nigerialaiskirjailijan esikoisromaani tarjoaa vahvaa kerrontaa, kysymyksiä anteeksiannosta, tulevaisuudesta ja mahdollisuudesta jonkinlaiseen valoon.