• 10.9.2019

  Ukraina on matkalla kohti parempaa, uskoo ihmisoikeusaktivisti Vitalina Koval – mutta vaatii, että viharikoksiin puututtaisiin

  Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sekä naisten oikeuksia ajava aktivisti Vitalina Koval on nähnyt kotimaansa Ukrainan kehittyvän parempaan suuntaan. Kansainvälistä tukea tarvitaan kuitenkin kipeästi, sillä viharikoksiin ei puututa maassa vieläkään, Koval sanoo.

 • 9.4.2019

  Rynnäkkökiväärin kokoamista ja venäläisvihaa – näitä esikouluikäisille opetetaan Ukrainan sisäoppilaitoksissa ja sissileireillä

  Itä-Ukrainan konflikti keskushallinnon ja Venäjän tukemien kapinallisten välillä on jatkunut lähes viiden vuoden ajan. Tulitaukosopimuksista huolimatta sota on muuttanut perustavanlaatuisesti Ukrainaa ja sen ihmisiä, etenkin nuorisoa.

 • 29.11.2016

  Voiko liftaamalla parantaa maailmaa?

  Nostin peukaloni pystyyn Tallinnassa ja suuntasin Itä-Euroopan ja Turkin läpi Iraniin. Matkalla tapasin muita liftareita ja huomasin, etten ollut yksin, kun näin matkustustavassa mahdollisuuden ennakkoluulojen rikkomiseen ja siltojen rakentamiseen.

 • 12.10.2016

  Hyvän moottoripyöräjengiläisen majatalo

  Ukrainalainen Oleh Nasagyk on kristillisen moottoripyöräkerhon kaikkien aikojen nuorin jäsen. Hän rakensi ilman varoja vanhaan autotalliin leipomon ja majatalon, jossa hän tarjoaa ilmaiseksi vuoteen ja leipää.

 • 28.4.2015

  Moraalia, ei politiikkaa

  Vladimir Baryshnikov-Kuparinen yritti selvitä kuukauden syömättä, jotta suomalaiset nousisivat Venäjän aggressiota vastaan.

 • 21.11.2014

  Ukrainan tapahtumien taustat 90-luvulla

  ”Perimmäisen alkusyyn Ukrainan tapahtumiin näen perestroikan keskeytymisessä ja Neuvostoliiton harkitsemattomassa ja varomattomassa hajottamisessa. Suurimman vastuun tästä kantaa Venäjän silloinen johto. Sen toiminta vahvisti keskipakoisia tendenssejä liittovaltiossa.”

 • 3.1.2012

  Karhujen tanssit on nyt tanssittu

  Ukrainan ympäristöministeri Mykola Zlochevsky vannoo vapauttavansa maan kaikki ravintoloissa, hotelleissa ja yksityisissä eläintarhoissa pidetyt karhut.

 • 9.3.2011

  Vanhuus kadulla

  Ukrainalaisten vanhusten tukiverkot takkuavat. Monen kohtaloksi on jäänyt kerjääminen.

Tilaa Maailman Kuvalehti