
Rasismi on pitkäkestoisin pandemia
Mustien ihmisten oikeuksia on poljettu vuosisatoja, kirjoittaa Shirlene Green Newball.
Mustien ihmisten oikeuksia on poljettu vuosisatoja, kirjoittaa Shirlene Green Newball.
Kun jaamme uutiskuvia poliisiväkivallasta, edistämmekö ruskeiden ihmisten asemaa vai osallistummeko moderniin versioon lynkkaamisista?
Valokuvaaja Uwa Iduozee tallensi kamerallaan iloa Black Joy -liikkeen hengessä New Yorkissa. Liike syntyi vastapainoksi negatiiviisille asioille, joita mustat ihmiset kokevat arjessaan.
Aria Arai, 66, on tehnyt Suomessa työtä monikulttuurisuuden ja tasa-arvon edistämiseksi 1990-luvulta asti. Samalla hän on nähnyt, millaista rasismi on ollut Suomessa kolmena eri vuosikymmenenä.
Rasismi ja sen näkyväksi tehnyt Black Lives Matter -liike vaativat meitä reagoimaan, Anni Valtonen kirjoittaa.
Mielenosoitukset Yhdysvalloissa ovat jatkuneet jo kuukausia. Mustaihoisille amerikkalaisille ne merkitsevät paitsi poliisiväkivallan vastustamista, myös epäoikeudenmukaisen yhteiskunnan näkyväksi tekemistä.
Niin Suomessa kuin maailmallakin ihmiset ovat pandemian aikana innostuneet kasveista. Ilmiö on näkynyt niin sosiaalisessa mediassa kuin puutarhakauppojen myyntiluvuissa.
Etnisten rajojen tiukasti jakamassa Los Angelesissa julkista taidetta tehdään ja pyritään kontrolloimaan erilaisin intressein. Tasapainon löytäminen ei ole helppoa.
Kolonialismin ajoista lähtien alkuperäiskansoihin kuuluvia naisia on kohdeltu huonosti. Heitä katoaa ja löytyy murhattuina hotelleista eikä kukaan tuomitse syyllisiä.
Trumpin organisoimissa rauhansopimuksissa konfliktien toiset osapuolet on jätetty pois neuvotteluista.