• 2.11.2007

  V**tuakos sitä valtiolla

  Monissa köyhissä maissa valtaa pitävät poliittiset puolueet ovat heikkoja, ja toimivaa oppositiota ei ole. Länsimaat antavat rahaa kansalaisjärjestöille ja muille tahoille, jotka protestoivat hallituksen toimia. Esa Salmisen mukaan he luovat samalla vahingossa rinnakaisen opposition.

 • 2.11.2007

  Vietnamissa lobataan lobbaamisen puolesta

  Yksipuoluevaltiossa totutellaan ajatukseen, että muillakin on kuulemisen arvoisia mielipiteitä.

 • 2.11.2007

  Machoilu saa riittää

  Ecuadorilainen Amanda Trujillo on ylpeä naiseudestaan ja intiaanijuuristaan. Näyttelijä tuo kulttuuriaan esiin teatterin avulla ja taistelee samalla machismoa, rasistista yhteiskuntaa ja valkoisuuden ihannointia vastaan.

 • 2.11.2007

  Egyptiläiset opettajat nauttivat pikalounaan

  Bambumatosta tehdyn katon alla on mukava hengähtää ja vetäytyä Egyptin paahtavalta auringolta. Kairolaiset lastentarhanopettajat nauttivat toistensa seurasta hetken ruokatauolla.

 • 2.11.2007

  Lyhyet palat

  Kuolemanrangaistuksesta luovutaan yhä useammassa Afrikan maassa. Argentiinan isomuurahaiskarhut ja kapusiiniapinat ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Japanilaisnaiset tienaavat miljoonia kotitöiden ohella. Kuukauden kelpo kapine haastaa syyskauden muoti-ilmiön, Facebookin.

 • 2.11.2007

  Indonesian puolueet kalastavat "haaleiden" muslimien ääniä

  Lähes kaikki indonesialaiset ovat muslimeja, mutta uskonto ei kuitenkaan näyttele suurta roolia valtaosan elämässä. Muslimipuolueiden suurin haaste onkin "haaleiden" muslimien kannatuksen voittaminen.

 • 2.11.2007

  Euroopan unioni ajaa omaa etuaan Afrikassa

  Kolonialismin aikana Afrikka oli eurooppalaisille maaperä, josta se saattoi vapaasti poimia kaiken haluamansa. Kirjoittajan mukaan Eurooppa jatkaa samalla linjalla: vapaakauppasopimukset tekevät Afrikan entistä alttiimmaksi ulkomaisille vaikutuksille.

 • 2.11.2007

  Puhe & kupla: Oman tilan kaipuu

  Tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät kaipaa ympärilleen hiljaisuutta. Kirjoittajalle ahdistusta ei aiheuta itse meteli, vaan sitä aiheuttavat ihmiset.

 • 2.11.2007

  Lobbarit ovat vaikuttamisen ammattilaisia

  Lobbaamalla pyritään vaikuttamaan arvovaltaisiin henkilöihin. Valtakunnan päättäjien agendalle yltävätkin parhaiten ne asiat, joiden puolesta pidetään kunnolla meteliä. Lobbarit tietävät, milloin ja miten poliitikkoja kannattaa lähestyä.

 • 2.11.2007

  Kaksi aikuista ja 34 sambialaista katulasta

  Skotlantilainen pariskunta keksi oivallisen tavan auttaa katulapsia: tarjota heille oma kotinsa. Suurperheen maatilalla harjoitellaan viljelyä ja muita taitoja tulevaisuutta varten.

Tilaa Maailman Kuvalehti